Havi 216.000 Ft-os támogatás jár a migránsoknak! Felháborodtak a magyarok!

Havi 216.000 Ft-os támogatás jár a migránsoknak! Felháborodtak a magyarok!“Egy 5- ös BMW- ből kiszálló “nem magyar” fickó hagyta ezt el! Kihúztam egy-két adatot, nehogy még nekem legyen bajom belőle! A felháborodásom ellenben csak egyre nő! Gyertek csak! Itt jól élhettek. A szüleim nyugdíja nem volt ennyi összesen!”

Jogi alap: „A menedékjogról szóló 2007. évi LXXX törvény, valamint e törvény végrehajtásáról szóló 301/2007. (XI.9.) Korm. rendelet alapján 2014. január 1.-től a menekültügyi hatóság által menekültként vagy oltalmazottként elismert személy a menekültügyi hatósággal integrációs szerződést köthet.

Egy migráns társadalmi beilleszkedése a családsegítő szolgálat közreműködésével valósul meg. A szerződés megkötése után, a kiköltözést követően a családsegítő szolgálat munkatársa áll kapcsolatban az ügyféllel. Az aláírását követően az ügyfél havi rendszerességgel folyósított integrációs támogatásra jogosult, amiből a gondozási tervben kitűzött célok megvalósítása érdekében kell gazdálkodnia.”

Utána néztünk néhány pontos adatnak:

Az ügyfél egyéni körülményeit számításba véve, az első évben, egy alkalommal kérheti az integrációs támogatást. Lehetőség van arra, hogy az ügyfél egy alkalommal egy nagyobb összeget (max. 216 000 Ft) kérjen, majd az alapesetben őt megillető, első évre eső összegből így fennmaradó összeget (945 000 Ft-216 000 Ft = 729 000 Ft-ot) kapja, ami havonta 60 750 Ft. Családok esetén szintén maximum 216 000 Ft összegben kérhető a támogatás átütemezése. Az integrációs támogatás átütemezését a szerződés megkötésére vonatkozó kérelemben kell jelezni. Oszd meg te is ezt a posztot!
Oszd meg Te is ezt a posztot!!