Friss! A KSH adatai szerint, ma Magyarországon, a havi átlag fizetés 294 ezer forint! Ezt elég nehezen hisszük el! Szerintetek is így van?

Friss! A KSH adatai szerint, ma Magyarországon, a havi átlag fizetés 294 ezer forint! Ezt elég nehezen hisszük el! Szerintetek is így van?

A KSH ismét fantasztikus adatokat közölt november után. 

Tavaly novemberben 290 300 forint volt a bruttó átlagkereset, 14 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Így már a nettó kereset is közel 200 ezer forint Magyarországon.

Az elemzőket is meglepte a keresetek lendületes emelkedése. Horváth András, a Takarékbank elemzője kommentárjában arra figyelmeztetett: a várakozásokat felülmúló júniusi béremelkedés a képzett munkaerő egyre fokozottabb hiányát, illetve a bérmegállapodások és a költségvetési életpályák hatását mutatja.

Várakozása szerint idén 13 százalék körüli ütemben nőhetnek a keresetek, a tendencia pedig 2018-ban is kitart, így a várt 2,3 százalékos éves infláció mellett 10 százalékot meghaladó reálbér-növekedés lehet ebben az évben, míg 2013-tól 2017 végéig összesen 31 százalékkal, közfoglalkoztatottak nélkül számolva pedig 35 százalékkal nőhetnek a reálbérek. Csak a közmunkások jártak rosszul

A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban voltak a legmagasabbak, náluk 574 100 forint a havi átlag. A legrosszabbul – a közmunkásokat leszámítva persze – szokás szerint a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén dolgozók jártak, nekik bruttó 179 800 forintból kéne kijönni valahogyan. Ami a közmunkásokat illeti, ők egy hónapban 54 300 forintból kell, hogy kijöjjenek – ez a nettó bérben egy év alatt 3,2 százalékos növekedést jelent, ami minden csoport közül a legkisebb emelkedés.Ha Te is úgy érzed, hogy családtagjaid, rokonaid, ismerőseid, kevesebbet keresnek az átlagnál, jelezzétek egy megosztással és egy lájkkal. 

Forrás

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!