EMBEREK FIGYELEM! Ma a buszon feltűnt egy férfi kezében EZ a gép! Amikor megláttam, hogy az emberek zsebéhez érinti, azonnal tudtam, hogy egy aljas csalásról van szó!


EMBEREK FIGYELEM! Ma a buszon feltűnt egy férfi kezében EZ a gép! Amikor megláttam, hogy az emberek zsebéhez érinti, azonnal tudtam, hogy egy aljas csalóról van szó!

Tudjátok mi ez?! Elmondom: Értékesítési helyeken használt bánkártya szkennerekell lopnak a bűnözők. Ezek a kapcsolatok közelében ( paypass bankártya , NFC mobiltelefonok )le tudják emelni a kisebb ősszegeket a számláról. A tolvaj Pl: kevesebb mint 5000 ft (ilyen tranzakciók nem szükségesek a pin-kód megerősíteni!), online géppel letudja olvasni a kártyát vagy a telefont. És máris meg könnyítette bankszámlánkat. Mikor odamentem hozzá, azonnal leszállt az első adandó alkalommal! De biztos vagyok benne, hogy még találkozni fogunk és akkor a rendőrséget sem ússza majd meg!
FIGYELJETEK NAGYON ODA! Érdemes SMS értesítést kérni a banki tranzakciónál! Így észre lehet venni a hasonló eseteket. Másoktól, más városokból is hallottam már, hogy így próbálnak pénzt eltulajdonítani a gyanútlan utasoktól! Csak óvatosan. A buszon vagy a tömegben! Kérlek Osszátok ezt meg, erről jobb ha minél többen tudnak!

Tisztelettel
Janiska Árpád