Segíts!! Ezzel megmentheted a magad és mások életét is! Nagyon kevesen tudják, de Ezért legyen tű mindig a táskádban! Orvosok kérik Osszátok!

Segíts!! Ezzel megmentheted a magad és mások életét is! Nagyon kevesen tudják, de Ezért legyen tű mindig a táskádban! Orvosok kérik Osszátok!

Tudtad, hogy egy tű megmentheti a te életed, vagy valaki másét? Agyvérzés esetén a vér áramlása egy területre korlátozódik a testben, valamely agyterület vérellátása olyan mértékben leromlik, ami az ott levő sejtek egy részének pusztulásához vezet.

Hogyan reagáljunk, ha agyvérzést szenved valaki a közelünkben? Mit tehetünk egy ilyen helyzetben?

Először is próbáljunk meg higgadtak maradni és semmiképpen se mozdítsuk meg a stroke-os beteget.

Miért kell tűt tartani a zsebedben?

Ezt kell tenned:

Szúrd meg az összes ujjhegyét mind a 10-et olyan közel a körömhöz amilyen közel tudod, és olyan gyorsan amilyen gyorsan csak tudod. Várj, amíg a vér elkezd folyni, és ha ez nem megy gyorsan szorítsd meg az ujjait. Amint a vér elindul mind a 10 ujjból, a személy visszanyerheti az eszméletét. Vérezniük kell, különben nem segítik az agyi erek működését. Brutális módszernek látszik, de életet menthet.


Ha észreveszed, hogy a beteg szája legörbül, akkor masszírozd a fülét, amíg vörösödik, hogy stimuláld a vérkeringést. Ezenkívül a fülcimpát is megszúrhatod kétszer, amíg két csepp vér nem jön ki. Néhány perc múlva a páciens szája normalizálódni fog. Várd meg, hogy visszanyerje az eszméletét és azonnal vidd kórházba, vagy hívj mentőt.

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!