Döbbenetes! Elvehetik az ukrán állampolgárságot azoktól a kárpátaljai magyaroktól, akik részt vettek a magyarországi választásokon! Itt vannak a részletek:

Döbbenetes! Elvehetik az ukrán állampolgárságot azoktól a kárpátaljai magyaroktól, akik részt vettek a magyarországi választásokon! Itt vannak a részletek:Döbbenetes hírek érkeztek Oroszországból! Egy új törvénytervezet értelmében, melyet Petro Porosenko elnök adott be a parlamentnek, a jövőben alapul szolgálna az ukrán állampolgárság megszüntetéséhez, ha valaki él a külföldi állampolgárság által biztosított választó- vagy egyéb jogával, esetleg teljesíti a külföldi állampolgárságból fakadó kötelezettségeit, amit alátámasztanak az adott ország állami vagy helyi önkormányzati szerveinek publikus nyilvántartásaiban vagy hivatalos kiadványaiban és weboldalain szereplő adatok.


A jogszabályt az oroszországi választáson részt vevő krími lakosokra szabták, de elfogadása esetén Ukrajna valamennyi külföldi állampolgársággal rendelkező lakosára vonatkozna. Így azokra a kárpátaljaiakra is, akik részt vesznek a magyarországi választáson, és igénybe veszik magyar útlevelüket külföldi utazásaikhoz.

Nektek mi a véleményetek erről? Írjátok meg kommentben!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!