ELKÉPESZTŐ, amit a pestlőrinci mentős véghez vitt! Vajon hány lájkot érdemel ez a hős férfi?


KÉT ÉS FÉL ÓRÁN KERESZTÜL ALKALMAZOTT SZÍVMASSZÁZST A HŐS MENTŐS. AMIKOR ÚJRAÉLESZTETTE A FÉRFIT, ÖSSZEESETT ÉS ELÁJULT A FÁRADTSÁGTÓL. RészleteK:


Embert próbáló mentési feladathoz riasztották a pestlőrinci esetkocsit a napokban. Egy férfi mellkasi panaszokat jelzett, majd a háza udvarán összeesett. Szomszédja értesítette a mentőket, aki a mentőegység megérkezéséig a mentésirányító telefonos instrukciói alapján megkezdte a férfi újraélesztését. A rövid idő alatt érkező esetkocsi személyzete folytatta az újraélesztést, mely során a speciális mellkaskomprimáló eszköz, a LUCAS is alkalmazásra került. A beavatkozás során látható volt, hogy nagy valószínűséggel szívinfarktus okozta a keringésmegállását, és ez a helyszínen gyógyszerekkel nem lesz kezelhető.

Az esetkocsi orvosa felvette a kapcsolatot a Szív- és Érgyógyászati Klinikával, majd folyamatos újraélesztés közben az intézet haemodynamikai laborjába szállították a beteget. Kevesebb mint egy órával a keringésmegállást követően életmentő szívsebészeti beavatkozást, majd szívkatéterezést végeztek a betegen a szívcentrum szakemberei. A beavatkozások ideje alatt a mentőegység komprimáló eszköze biztosította a folyamatos, jó minőségű mellkaskompressziókat. Közel két és fél órás újraélesztés és az időben megkezdett életmentő beavatkozások hatására a férfi szívműködése visszatért! Mielőbbi felépülést kívánunk, bajtársainknak gratulálunk !
Egy megosztással fejezzük ki tiszteletünket!