SZÜLŐK FIGYELEM! Ma reggel zokogva hívott fel a kislányom az iskolából és olyan szörnyű dolog történt vele, amiről tudnotok kell! Kérlek szépen osszátok meg és előzzük meg a tragédiát! Köszönettel: egy még mindig remegő édesanya!

Kedves szülőtársak! Még mindig könnybe lábadt szemmel és remegő kézzel írok nektek, de tudnotok kell arról, ami Budapesten történik. A kislányom zokogva hívott fel reggel a Herman Ottó Általános Iskolából, hogy ma nem mer egyedül hazajönni, mert őt valaki el akarta reggel rabolni. Először azt hittem, hogy valami ostobaságról van szó, nem az első eset lenne, hogy valamit félre ért a kicsikém és pánikba esik.De ezúttal igaza volt és szeretném, ha mindenki tudna arról, hogy mi történik már egyből a húsvéti ünnepek után Budapesten.

A kislányom elmondása alapján egy fehér furgonból szólt hozzá 2 férfi, akik Kinder tojással akarták őt magukhoz csalni,de az én drága Vivikém ennél okosabb kislány és tudja, hogy idegenekkel nem állunk szóba. Sőt mi több azt válaszolta nekik, hogy ő bizony idegenekkel nem áll szóba és szólni fog az iskolában a történtekről. Ekkor a sofőr azt mondta, hogy "gyere csak ide te kis ku**va, majd mi jómodorra nevelük" - és kiugrott az autóból. A kislányom fejvesztve rohant a már alig fél sarokra lévő iskolába és ott zokogva tört ki a portásnak.

Amikor felhívott azt hittem, hogy ostobaság és lenyugtattam, erre fél órája azt hallom a rádióban, hogy Budapest utcáit és az iskolák, óvodák környékét ellepték a rendőrök és felvilágosítást tartanak a gyerkekeknek... HOGY SENKI SEMMILYEN IDEGENNEL NE ÁLLJON SZÓBA! Ugyanis fehér és fekete furgonokba próbálják a kiskorú gyermekeket csokoládéval becsábítani.


Nem szeretnék megijeszteni és felesleges pánikot kelteni senkiben, hisz én is anya vagyok..., de kérek minden szülőt, vigyázatok a gyerekeitekre!! Legyetek kedvesek osszátok meg, hogy mindenki tudjon róla! Hálásan köszönöm!

Martonosi Klára
egy aggódó édesanya