Vigyázzatok! Így verik át a fél országot a fagyisok! Ez a fagyi nagyon veszélyes lehet az egészségre, mert sokszor olyan anyagokat tartalmaz, amik óriási károkat okozhatnak bennünk! Mutatjuk, hogyan tudsz különbséget tenni köztük: Osszátok!

Vigyázzatok! Így verik át a fél országot a fagyisok! Ez a fagyi nagyon veszélyes lehet az egészségre, mert sokszor olyan anyagokat tartalmaz, amik óriási károkat okozhatnak bennünk! Mutatjuk, hogyan tudsz különbséget tenni köztük: Osszátok!Durva: így verik át a fél országot a fagyisok: a fagyi maffia félelmetes és egészségkárosító trükkjei! ​A fagylalt helyett sok esetben valami mást kapnak az emberek. Olyat, ami bizony óriási károkat okozhat bennünk! Nem is gondolnád, milyen kemikáliákkal dúsítanak egyes fajtákat! Mutatjuk, hogy különböztesd meg a jó fagyit a televegyszerezettől!

Nyár van, rendkívül jó az idő az egész országban, és egyre melegebb hullámok érik el a hazánkat. Mondhatnánk, hogy már fagyis idő van.

Azonban a fagyizással nagyon kell vigyázni: nem mindegy, hol, mikor és milyen fagyiért adunk pénzt.

Ugyanis a fagyi veszélyes is lehet, és egy nagy átverés, főleg azért, mert a nagy fagyi maffia működésbe lépett hazánkban, és ezerszámra verik át az embereket, gyanútlan vásárlókat.

A fagylalt helyett sok esetben valami mást kapnak az emberek. Olyat, ami bizony óriási károkat okozhat bennünk! Sokszor nem tudják az emberek, hogy nem minden fagyi áll természetes összetevőkből. Sőt a legtöbb egyáltalán nem tartalmaz semmi ehetőt.

Nem egy olyan fagyi van ami valójában csak felpuffasztott, vizes stabilizátorszer halmaz, egy ömlengő massza, ami olyan, mint a műanyag, megédesítve.

Már előállítottak olyan tojást, ami nem látott tyúkot soha. Sajnos a fagylaltokban – és mennyi minden másban is – megtalálható gyümölcsökkel, a csokoládéval, tejszínnel, tejjel, fűszerekkel is ugyanez a helyzet

– nyilatkozta a Dining Guide-nak Mihályi László cukrászmester.

Hazánkban rengeteg fagyizó nyílt meg a jó idő miatt, vannak, ahol tömött sorokban várakoznak az emberek egy-egy gombócért.

Igen ám, de a fgyik egy része tele van lőve vegyszerekkel és stabilizátorokkal, valamint egyéb metserséges anyagokkal.

Minden téren arra mennek ugyanis rá, hogy a fagyi jól nézzen ki, kevésbé olvadjon, és ínycsiklandozó legyen, kerüljön ez bármibe!

Pedig az ilyen fagylaltok fogyasztásra alkalmatlanok gyakorlatilag és veszélyesek is a szervezetünkre.

De mégis, hogyan lehet megkülönböztetni a műanyag masszafagyit az igazitól, mire kell ügyelni?

A cukrászmester elmondta, hogy sajnos nincsenek olyan jelek, amelyekről egyértelműen el lehetne dönteni már kóstolás előtt, hogy egy fagylalt fel van-e turbózva ezekkel a kemikáliákkal vagy sem, de néhány dologra érdemes odafigyelni:

A fura színek (mondjuk a hupikék) arra utalhatnak, hogy tele van nem természetes anyaggal a fagyi. A fura nevek (például esti álom) alkalmasak lehetnek arra, hogy át se gondoljuk, hogy mit eszünk. Ha mondjuk valaki a legjobb francia csokoládét használja a fagylaltjához, akkor miért nem ezt írja ki? Túl nagy választék, túlságosan csicsás megjelenés, túl olcsón. A külső megjelenés sokszor a belső tartalom hiányát hivatott elrejteni, a túl olcsó ár pedig egészen egyértelműen mutathatja, hogy nem költenek el megfelelő mennyiségű pénzt alapanyagra.

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!