Váratlan bejelentés! Jelentős béremelés érkezik hamarosan - Akár 240 ezer forintos bérminimum! Mutatjuk a részleteket! - Egy megosztással jelezd, ha Te is támogatod az emelést!

Váratlan bejelentés! Jelentős béremelés érkezik hamarosan -  Akár 240 ezer forintos bérminimum! Mutatjuk a részleteket! - Egy megosztással jelezd, ha Te is támogatod az emelést!


Az országosan kötelező 180 ezer forintos szakmunkás-bérminimumhoz képest több tízezer forinttal magasabb jövedelemhez, akár több mint 240 ezer forinthoz juthatnak a szállodaiparban és a vendéglátásban foglalkoztatott munkavállalók a Magyar Idők szerint nyár elejétől. Az emelésről szóló ágazati kollektív szerződést az ősszel írhatják alá - mondta a kormánylapnak a Turizmus-vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság (ÁPB) társelnöke.

Így az érvényes bruttó 122 ezer forint szakmunkásalapbér kétszeresével orvosolnák a munkaerőhiány problémáját a turizmusban.

A munkaadói oldal tervezett vállalása szerint a januári országos emelés mellé úgynevezett garantált bérkiegészítést rögzítenének az ágazati kollektív szerződésben. Hülvely István kiemelte: a jelentős fizetésemelés nem csupán az újonnan érkező szakmunkásokat érintené.A szakember szerint a jövedelmek kifehérítését célzó béremelés azért is lesz fontos versenyképességi tényező, mert rövid időn belül helyzetbe hozza a tisztességes adófizető cégeket a turizmusban köztudottan széles spektrumú szürkezóna szereplőivel szemben.

Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!