Friss!!! Pár perccel ezelőtt érkezett a szörnyű hír! Hosszan tartó betegség után, 70 éves korában elhunyt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere! Nyugodj Békében!

Friss!!! Pár perccel ezelőtt érkezett a szörnyű hír! Hosszan tartó betegség után, 70 éves korában elhunyt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere! Nyugodj Békében!


Hosszú, súlyos betegség után meghalt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere, jelentette be Littvay Imre zenekarvezető az Index Stenk blogja szerint.

Bár úgy tűnt, hogy a 2017 októberében diagnosztizált rákot sikeresen legyőzte, júniusban súlyos depressziójáról vallott az énekes, ami miatt akkor újra kórházba is került.

"Borzasztóan megijesztett a viselkedése, nem evett, legyengült, ijesztően lefogyott, nem csinált mást, csak otthon ült, nézte a tévét, illetve megállás nélkül dohányzott." - mesélte akkor, az agydaganatból kigyógyuló Orbán Józsi közeli barátja, Benkő Balázs.

A kemoterápia megviselte, haját teljesen elvesztette. Korábban is többször küzdött betegségekkel és került kórházba az énekes, de akkor még pozitívan nyilatkozott:

"A barátaim, a rajongóim szeretete, a színpad, valamint a kedvesem, Ildikó tartják bennem a lelket. Ezért is tudom: meggyógyulok majd! Meg kell gyógyulnom!"

Első lemezük 1982-ben jelent meg, 70 ezer példányban kelt el és szinte rögtön aranylemez lett. A zenekar 1987-ben megkapta a Magyar Rádió eMeRTon díját.

A rák ellen vívott hosszú és kemény küzdelem után 70 éves korában elhunyt Orbán József, a 100 Folk Celsius énekese.

Orbán József 1948. március elsején született Pinkamindszenten, a 100 Folk Celsiust 1976 nyarán alapította Littvay Imrével, Balla Gáborral és Somogyi Tiborral.

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!